Linnea - Off for tonight

Jättesudddig webcam bild!
Har precis tagit en springtur, duschat och nu ska jag dra till stan och käka på resturang med familjen. Jättelänge sedan vi käkade på resturang i Sverige så det ska bli super mysigt. Ha en bra kväll!

Lovisa - perfekt ♥

Otroligt perfekt eftermiddag idag!
Var uppe i stallet och red två roliga lektioner, båda utomhus på min favorithäst och båda gick asbra!!
Det är konstigt hur mycket man kan tycka om ett djur som man bara träffar en gång i veckan. Men jag älskar min "lilla" bebis suck (jag har inte tagit kortet) ♥

Lovisa & Linnea - I ett nötskal

Är det bara jag som tycker vi hade en väldigt söt konversation på Facebook med varandra i måndags? Om man inte vet att vi pratade på skype så kan man ju undra vad vi är för ena konstiga filurer. I och för sig är vi konstiga men det är en annan histora. Det är inte lätt de där med att få till så båda ser och hör varandra på skype, speciellt inte sent på kvällen...

Linnea - Nyklippt & oansvarig!

Foto: Lovisa
Anledningen till att det inte blev så mycket bloggning för mig igår var för att jag var och klippte mig! Kändes superskönt att bli av med alla slitna toppar, eftersom det var ett drygt år sedan jag klippte mig så fanns det gott om slitna toppar i mitt hår. Nu är det i alla fall kortare, fräschare och konstigt nog känns det tjockare också.
Nog om mitt hår!
Jag sitter i alla fall för stunden och plinkar på min gitarr samtidigt som jag försöker trascha short, samtidigt som jag försöker plugga. Går sådär måste jag erkänna! hihi..
Måste återgå nu! ha det ;)

Lovisa - funderingar om kroppsideal

Jag tänker ofta på hur fel dagens kvinnoideal är. Modellerna är pinnsmala. Inte så att de bara är på flotta modevisningar, de finns överallt runt oss. I tidningar, på nätet, på gatan. Små flickor ser dem. Stora flickor der dem. Nu menar jag absolut inte att det är något fel med att vara smal. Men att visa upp de som svälter sig för att duga tycker jag är fel. Då säger man "Det här är bra flickor. Vill ni vara snygga ska ni se ut såhär".
Om man kollar på Marilyn Monroe till exempel. Hon var inte pinnsmal. Men på 50-talet var hon perfekt om man säger så. Hon var älskad skådespelare, fotomodell och sångare. Se där flickor. Man behöver inte vara smal för att lyckas.
På min facebook har det ploppat upp en del bilder på en jättesmal modell  och en lite större. Och så står det typ att den smala är ful och den större snygg. Och då menar jag smal som i anorektisk och större som typ storlek medium. Så skulle jag aldrig kunna säga. Om man ser att den smala är sjuk hur kan man då ha hjärta att skriva att hon är ful och äcklig?
Jag är för "Tyck om dig precis som du är". Resten kan du sköta sen. Har man ett självfortroende som klarar vissa slag blir allting lättare.
Jag skulle vilja att modeförlagen började tänka på det. Vad vill de förmedla till omvärlden? Om jag var modedesigner skulle jag göra allt för att försöka ändra på idealen. Jag hoppas att det inte bara är jag...

Lovisa style

Jumpsuit: Självsydd
Brillor: Lindex

Lovisa - grym låt!

Å vad jag älskar denna låten!! Har den på hjärnan hela dagarna och ändå är den bra! Jag blir verkligen asglad av den :)

Svan #4


Linnea - Söndagens Outfit!

Kavaj & Väska - GinaTricot | T-shirt - Monki | Short - Avklippta Levi's jeans | Strumpbyxor - H&M | Skor - Converse (scorett) | Halsband - Cubus | solbrillor från Lanzarote | halsduk - BikBok

Svan #3

Lovisa lika vacker som vanligt 

Linnea - Smile today and tomorrow will be happier!

Tänk på de bra stunderna när det är tungt! 

Lovisa style

Skor: mammas
Solglasögon: Le specs
Klänning: Vila
Strumpbyxor: lindex

Månadens fågel - SVAN! #2

Jag och Lovisa har skapat något som vi kallar Månades fågel. Månades fågel innebär att vi en gång i månaden (eller oftare) väljer en fågel och tolkar den i en photoshoot. Först ut i Månades fågel blev Svan. Själv är jag helt klart nöjd med bilderna och de finns många vackra bilder på mig och Lovisa på min hårddisk nu.
Bilderna på mig har Lovisa tagit och bilderna på lovisa har jag tagit.

Månadens fågel - SVAN!

Linnea vacker som en svan 

Lovisa style

Sjorta: second hand
Skor: second hand
Strumpbyxor: vet ej
Linne: sytt själv
Hatt: pappas
Kofta: Gina trico
Solglasögon: London
Shorts: Second hand + eget
Ringar: JC

Lovisa - Gitarr ♥

Min nya bebe ♥ 40 kr på second hand, dock utan strängar :)

Lovisa - Recycling

Jag fick de begagnade som et par vanliga jeans, sen klippte jag av den halvvägs, sen växte jag ur dem.. Sen sydde jag ut dem och trashade dem. Woila! Inte världens snyggaste men man tager vad man haver :)

PRE-photoshooot! nu kör vi!


Lovisa & Linnea - Girlsnight!

Inte för att skryta, men vi har faktiskt lagat maten :)
Vi försöker få bukt med Lovisas motstridiga lockar och Linneas rufs iför fotograferingen imorgon. Bilder kommer, tema hemligt. Vi kommer ha månadens bild med samma tema ett tag framöver. Å, idéerna bara flödar! Förhoppningsvis blir det asbra imogon. Vi kommer att behöva sätta igång tidigt, för vi ska också in till Göteborg och kolla på Hungergames! Wiho!
Vi har också suttit och tragglat oss igenom Let it be på gitarr. Massa jobbiga akord som g, d, em och det förfärliga cét! Men trots svårigheterna och i alla fall en hes hals, lyckades vi lära oss den ganska bra :) Planen är ju att sitta i slottskogen med våra gitarrer och spela och äta glass. Vi ska bara lära oss spela först, sånna är vi ;)
En sak som alltid måste göras på våra tjejkvällar är kolla på Disneyfilm. Båda älskar deras filmer så sjukt galet mycket. Ikväll har vi kollat på Mulan 2. Otroligt söt :)

Lovisa - Iakttagelser på en teater

Jag var på göteborgsteatern igår och kollade på Bibeln. En bra men lite annorlunda teater.
När jag satt där tänkte jag på hur en teaterpublik ter sig. Jag tänkte speciellt på två olika saker:
Den ena, inte en teatergrej igentligen utan på alla konserter, när publiken har applåderat ett tag börjag man klappa i takt. Jag tror att det är omedvetet för när jag tänker på det och står mitt i ett hav av taktklappande händer är det otroligt svårt att klappa i otakt.
Den andra är vad jag kallar en teaterhostning. En person börjar hosta, en annan tar vid, en tredje... Jag tror att man tänker: Yes, nu kan jag hosta utan att det är konstigt och pinsamt. En ganska smidig sak för annars skulle alla sitta och hosta sporadiskt under hela föreställningen. Tack för mig, leverpastej ♥

Lovisa - Things I want


Skor: Johansson
Shorts: H&M
Klänning: Lindex
Solglasögon: Lindex
Kavaj: H&M
Väska: Accessorize
Blus: Monki ♥

Linnea - Ur garderoben

Gud va jag längtar efter att få använda min kära jeansjacka igen. Det är helt galet vad jag längtar efter sommaren. Jackan är i alla fall köpt på Gina tricot 2010 och är en av mina absoluta favoriter i garderoben!

Idag ska jag i alla fall in till Göteborg efter skolan för att shoppa med min vän Elin. Egentligen har jag shoppat så jag klara mig ett bra tag fram över men jag följer mest med som smakråd. Det är ju alltid lika trevligt att umgås med sina nära och kära :)

Otroligt fin låt


Lovisa - Nya tag

Jag måste säga att efter typ en vecka i pyamas känner jag mig som världens modeikon i jeans och sjorta! Jag ska spralla ut, få lite sol, köpa glass och garn och sen får jag se hur dagen blir. Lite irriterande, jag skulle klättra med skolan idag, men det känns inte så smart när man är förkyld... Jag längtar till imorgon när jag ska träffa Linnea ♥

Linnea - Herre gud!

Titta vilka GGAAALLLEEETT snygga shorts jag hittade på HM's hemsida. Snacka om att jag ska leta ihjäl mig efter de i Göteborg. Är mest inne på de vita men de svarta hade inte heller varit fel.. Jag vill ska i alla fall ha ett par i min garderob.
Vill du också ha det? ...199kr och de blir dina!

Linnea - Vårkänslor!

Åhh! det har varit så fint väder idag att jag blir helt sprallig i kroppen. Nästan ingen vid, sol och värme. Det var så att man nästan kunde vara ute i t-shirt utan att frysa, är inte det lycka?
Så när jag kom hem från skolan (slutade 2) tog jag och gjorde hallon smoothie som jag sedan hälde ut över hela vårt köksgolv. Det viktiga jag ville komma till var att jag gick ut på en promenad i 2 timmar. Verkligen superskönt! Knäppte några snabba bilder på både krokusar och tussilango, inget bra men för sakens skull.
Nu ska jag plugga, wiihoo!

Lovisa - Lycka är...

Jag har två asbra saker idag:
Den ena är att jag hittade en colaburk som jag hade glömt bort!
Den andra är att jag fick ett brev från LM Engström igår (skolan jag har sökt till). Jag har sökt musik i första och humanistisk i tredjeval. Anledningen till den humanistiska var först och främst att man får läsa latin.
I det här brevet stod det att det hade vart för få sökande till humanistiska så de kommer inte ha någon sån linje till hösten. Jaha, tänker jag. Inte en stor deal. Men när jag fortsätter läsa ser jag att det står att man kommer att kunna läsa latin på alla programen!!! Fatta hur glad jag blev?! De sakerna jag vill ha helst på gymnasiet är trumpet, sång, kör, musikal och latin. Och om jag kommer in där kommer jag få allt de! Lycka ♥

Linnea - Random Video

Hitta denna grymt grymma video på Fokis blogg.
När jag såg den fick jag en oerhörd längtan efter att kunna dansa. Jag önskar verkligen att jag kunde det men jag ser mest ut som en stel knubbsäl när jag fösöker mig på en dans. Så jag lämnar över alla coola moves till alla där ute som kan dansa!

Lovisa - hissar och dissar

Tumbs up for:
  • Lärare som glömmer att de har lektioner
  • Lukten på gamla skinnjackor
  • När det kör motorcyklar och raggarbilar i kungälv, då är det vår
  • Badankor
  • Hitta svinsnygga kläder på rea
Tumbs down:
  • Radioreklam
  • Grus på vägen när man cyklar
  • När man inte vet vad man ska ha på sig
  • När man i akut behov av en tofs och man inte har någon med sig
  • När det regnar när man har plattat håret

And so it begins!

Japp, nu kör vi! Vi är alltså Lovisa och Linnea. Vi kommer att blogga om foto, mode, vardag, musik mm. Vi kommer att hissa och dissa och ha "månadens bild".
Vi (eller Linnea rättare sagt) har jobbat med bloggen ett tag för att få den så bra som möjligt. Hoppas ni kommer hitta något intresant och trevligt.
Hoppas ni kikar in igen och tills dess chao och ha det gött (kött). ♥

Vi två bakom bloggen!

Vi är två snart 16åriga tjejer som är bosatta utanför Göteborg. Vi älskar foto, mode, The Beatles, glass, tuffa solbrillor, jordgubbar, sommar, sol och framför allt SKOR!
Under uppbyggnad!

bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

RSS 2.0